Tennis

Katselin mustavalkoisia tennislähetyksiä Wimbledonista. Rosewall, Hoad, Newcombe, Laver. Ihmettelin, ovatko kaikki hyvät pelaajat ausseja. Jäin koukkuun.

Pääsin kokeilemaan tennistä ensi kerran vuonna 1969, samana vuonna, jolloin Armstrong astui kuun pinnalle. Kaverini lainasi mailan ja neuvoi. Jäi hieno tunne! Pelaamisestani on nyt jalkavaivojen takia tullut kehnoa, mutta valmennus jatkuu.

Parhaisiin tennismuistoihin lukeutuu Hanko Tenniksen junailut 80-luvulla. Silloin tehtiin suomalaista tennishistoriaa. Lähelle pääsevät kokemukset nykyisen seurani Perniö-Tennis ry:n parissa. PeTe:n motto kuuluu: kaikki pelaavat, eikä maksa mitään.

Vanhemmiten kuvaan astui tennismatkailu. On tullut kierrettyä useaan otteeseen Grand Slam -turnaukset, joista Australian Open on ehdoton ykkönen. Oheen on mahtunut koko joukko pienempiä kisoja. Tenniksessä ei tarvitse kököttää koko lomaansa. Välipäivinä voi pistäytyä vaikka oopperassa.

Ranska tuli ja voitti Australian vuoden 2019 naisten Fed Cupin vieraskentällä. Maailman ykkönen Ashleigh Barty oli paperia.


Vive la France, malheureusement! (kuva MiU)


Mailoja moneen makuun. Yksi erikoisimmista on epäsymmetrinen Snauwaert Ergonom. (kuva MiU) 

Jos tarvitset kelvollista nykymailaa, ota yhteyttä.

 

Yhteystiedot

pajen

pajen@pajen.fi
pseudonyymi
P. Antero Järvinen
0400-315 498

 
Julkaisujärjestelmä SiteSystem Netello Systems Oy